Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fogalma, kifejezések képes leírás - Plazma televízió.tlap.hu
részletek »

Fogalma, kifejezések - Plazma televízió.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: plazma-tv.tlap.hu » Fogalma, kifejezések
Keresés
Találatok száma - 6 db
100 Hz

100 Hz

Az LCD-tévék egyik legnagyobb hibájának sokan a válaszidőből fakadó képelmosódást tartják. A gyártók a képfrissítési frekvencia növelésével igyekeznek ennek a jelenségnek elejét venni. Cikkünkből kiderül, hogyan működik a 100 Hz-es technológia.

1080p vagy 1080i?

1080p vagy 1080i?

Tehát éppen egy vagyont szándékozunk egy HD televízióra költeni, a legjobb minőséget ígérik nekünk, de előfordulhat, hogy nem tudjuk, mi a francot jelent, hogy a készülék az 1080i-t támogatja, és nem az 1080p-t. Az eladó gyakran igyekszik tovasiklani e kérdés felett, és más olyan technikai adatokkal bombáz, mint a fényerősség, kontraszt és egyéb akkor körítésnek tűnő információk.

DTS

DTS

A dts technológia mára nemcsak a filmszínházakban élvezhető, hanem az otthoni rendszereknél is elérhetővé vált. A hardware-gyártó cégek napjainkban már kivétel nélkül ellátják a magasabb minőségű készülékeiket dts dekóderrel. A dts technológia az egyetlen, amely a DVD-n és LD-n kívül biztosítja a forradalmian új, térhatású hangzás megjelenését a CD lemezeken is.

HD Ready - HD Ready 1080p

HD Ready - HD Ready 1080p

A tévégyártók 2005 óta használják a HD Ready logót, 2007-ben pedig a HD Ready 1080p is megjelent egyes készülékeiken. Ennek ellenére a felhasználók egy jelentős része a mai napig nem tudja, hogy mit jelentenek és mit nem jelentenek fenti tanúsítványok.

HDMI

HDMI

A HDMI az AV forráskészülékek - mint a DVD lejátszók, a különböző set-top-box műsorvevők - és a hang- és/vagy képelőállító eszközök - mint a digitális televíziók, vetítők vagy az AV erősítők - között teremt összeköttetést.

HDTV

HDTV

A HDTV (High-Definition Television) egy televíziós sugárzási norma, amely az eddigi (PAL, SECAM, NTSC) szabványoknál jelentősen nagyobb felbontású képet tesz lehetővé. Az ilyen közvetített adás már digitális formában továbbítódik, eltérően a korábbi analóg átviteltől. Félreértések elkerülése érdekében meg kell jegyezni, hogy a névben szereplő High-Definition elsősorban a felbontási specifikációkból adódó előnyösebb megjelenítési lehetőségekre céloz, mintsem a mindenkori kép minőségére, vagy annak élességére, amely nagyban függ a felvétel körülményeitől.

Tuti menü