Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Plazma vagy LCD? képes leírás - Plazma televízió.tlap.hu
részletek »

Plazma vagy LCD? - Plazma televízió.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: plazma-tv.tlap.hu » Plazma vagy LCD?
Keresés
Találatok száma - 8 db
Az lcd a plazmával szemben

Az lcd a plazmával szemben

Új tévé vásárlásakor ma már szinte mindenki lapostévében gondolkodik, s ilyenkor gyakran elhangzik a kérdés, a plazma, vagy az LCD a jobb választás? Mindkét típusnak megvannak az előnyei és hátrányai is, cikkünkben ezeket vesszük sorra.

Még egy segítség

Még egy segítség

Pár éve még csak az volt a fontos, hogy mekkora a tévé képernyő mérete. És hogy 100 Hz-es legyen. Most már kicsit szélesedett a választék, hiszen nem csak 'sima' tévék vannak a boltok polcain (fogalmazzunk inkább úgy, hogy szinte már nincsenek is katódsugárcsöves tévék a polcokon), hanem különböző technológiára épülő lapos tévék is, elsősorban plazma és LCD, de a közelmúltban új vetélytársak is felbukkantak a színen (OLED, lézertévé). Melyik a jobb? Melyiket érdemes megvenni?

Milyen tévét válasszak?

Milyen tévét válasszak?

Segítünk választ adni a kérdéseire, várjuk Önöket bemutatótermünkben. Ön főként tv műsorokat néz vagy elsősorban DVD és Blu-ray filmeket tekint meg ? Játékkonzolt szeretne használni a tv készülékhez ? Föként nappal néz tv műsort vagy este? Egyedül néz tv-t vagy többen, több oldalról ? Mindkét technológia ad előnyöket és rendelkezik hátrányokkal. Megfelelő tanácsadás mellett és UPC tv adás, Blu-ray lejátszó és X-BOX játékkonzollal megmutatjuk az Önnek legmegfelelőbb készüléket.

Plazma vagy lcd? - Melyik a jobb?

Plazma vagy lcd? - Melyik a jobb?

A plazma tévék sokkal több áramot fogyasztanak az LCD tévéknél. Ez nagy általánosságban elmondható, és ez a két technológia különbségének köszönhető. A plazma esetében a képalkotás során jelentős hő keletkezik, értelemszerűen ez számunkra mint feleslegesnek tűnő fogyasztás jelentkezik. Mégis adódhatnak olyan helyzetek, amikor a plazma fogyasztása megközelíti az LCD alacsonyabb értékét, pl. sötétebb tónusú filmek esetében, amikor az LCD (szintén a technológiának köszönhetően) ugyanúgy eszi az áramot, mint világos képek esetén, míg a plazma ez esetben kevesebbet fogyaszt.

Plazma vagy LCD? Full HD vagy HD?

Plazma vagy LCD? Full HD vagy HD?

A plazma jobban tűri azt is, ha oldalról bámulják. Gyakorlatilag nincs benne szín és képtorzítás, míg a LCD-k hajlamosak ilyesmire, bármennyire sem életszerű a helyzet, hogy 170 fokos szögből nézzük a Barátok közt aktuális epizódját.

Hirdetés
Tv dilemma

Tv dilemma

Óriási akciók, százezres árzuhanások, hatalmas kínálat. A vásárlók viszont tanácstalanul tévelyegnek a hatalmas műszaki áruházakban, legtöbbször szakértő segítség nélkül csodálva a digitális televíziózásra készülő kínálatot.

Valóban többet fogyaszt az lcd-nél?

Valóban többet fogyaszt az lcd-nél?

LCD vagy plazma tehát? Korábban, néhány évvel ezelőtt erre a kérdésre még viszonylag egyszerűen választ lehetett adni a keresett méret, majd a pénztárca vaskossága és a képminőséggel szemben támasztott igények alapján: a plazmák nagyobb méretekben, sokkal jobb képminőséget szolgáltattak. Az LCD-technológia rohamos fejlődésével mára azonban az LCD-tévék méretei praktikusan utolérték a plazmákat, a legtöbb vásárló szeme számára pedig a képminőségbeli különbségek is marginálisak. A plazmákkal szemben emiatt egyre gyakrabban előtérbe kerül a fogyasztás kérdése, mégpedig teljesen jogosan: a nagy képernyős tévék az évek során súlyos tízezrekkel terhelik a villanyszámlát.

Vásárlási tippek

Vásárlási tippek

Bizonyos szempontból a plazma TV is a hagyományos TV elvén működik, vagyis vörös, kék és zöld színekből állítja elő a pixelek színeit. Csakhogy itt a színes kis cellák (pixelenként minden színből egy) nemesgázzal vannak töltve. Ahogy ez a gáz plazmaállapotba kerül, egy hátsó üveglapra felvitt foszforrétegnek köszönhetően különböző színeket alkot. Ez a technológia sok energiát igényel, és negy hőleadással jár.

Tuti menü